A Draw használata

A Draw indításakor egy üres A4-es vagy Letter méretű rajzlap jelenik meg, amely jelzi, hogy nyomtatásra szánt rajzokra tervezték.Amennyiben ez nem tetszik, például a kimeneti média nem papír, tehát mérete, méretarányai nem felelnek meg, a Formátum menüben található Oldal menüpont alatt találjuk a megoldást.

Objektumok

A rajz minden eleme objektum, a raszteres alapú képekkel szemben. Ez teljes körű utólagos módosíthatóságot eredményez, ha nem konvertáljuk más formátumba az objektumokat.

Az objektumok átméretezhetőek, mozgathatóak, csoportba rendezhetőek, egymás fölé vagy alá rendezhetőek. Az oldalsó eszköztárban a forgatás ikont kiválasztva az objektumok elforgathatóak, dönthetőek illetve a 3 dimenziós objektumok térben is forgathatóak mindhárom tengely szerint. A forgatás és döntés üzemmódját az objektum fogantyúinak vörös körré változása jelzi. A forgatás tengelye áthelyezhető a középső célkereszt elmozdításával.A 3 dimenziós objektumok egyébként érdekesen méreteződnek át elforgatás után, még jó térérzékkel rendelkező emberek számára is...

Az objektum felszínére mintát is illeszthetünk. Az objektum vonalainak tulajdonságát átállítva láthatjuk az objektum körvonalait.


Minta illesztése az objektumra, körvonalak átalakítása

Ábrákat is rajzolhatunk, bár lehetőségeink korlátozottak. Előre le kell gyártanunk az objektumokat, elforgatni, beméretezni... A vonalak elhelyezésével kapcsolatban viszont itt megjegyezhetjük, hogy tökéletesen függőleges vagy vízszintes vonalat úgy rajzolhatunk, ha forgatás közben a Control billentyűt nyomva tartjuk.


Ábrákat is rajzolhatunk...

Átalakítás 3D-be

Síkbeli alakzatainkat átalakíthatjuk térbelivé, ezzel hatásos kinézetű feliratokat, ábrákat készíthetünk pillanatok alatt. Az ábra nem erre példa...


Átalakítás 3D-be

Nem csak térbelivé alakíthatjuk a kijelölt objektumokat, görbékké, sokszöggé, körvonallá, forgástestté, bitképpé vagy metafájllá. A Draw menteni tud ... a saját formátumában. Exportálni viszont HTML, PDF, PS, sőt SWF (Flash), SVG (igen, igen, ez a kedvencem!), WMF és sok más képformátumba is.